Patriotisme på fem hjul

Norge har aldri vært sitt ansvar bevisst og det kan virke som at vi skjemmes over vår brutale historie under vikingetiden. Vi kan ikke nekte for at vikingene var noe brutale, men det var en brutal verden den gang og de gjorde langt mer enn å slakte folk over en lav sko slik enkelte historikere vil ha det til. Norske vikinger var de første til å krysse Atlanterhavet og de besøkte Amerika mange hundre år før Columbus “oppdaget” landet. Vikingene var et uredd, banebrytende folkeferd og alle nordmenn burde være stolte over at det renner vikingblod i deres årer.

Selv om Norge kan se ut til å ha glemt hva vikingene gjorde for vår lille forblåste nasjon, har man i utlandet latt seg fascinere av vikingene i generasjoner. Mens vi sitter stille bakerst i klassen og skjemmes over vår historie, har våre naboer i Sverige og Danmark begge omfavnet sin vikinghistorie og helt uten grunnlag kunnet stjele heder og ære som rettmessig hører hjemme i Norge.

De siste årene har tv-serien Vikings gått sin seiersgang over store deler av verden og millioner av mennesker i over 200 land har kunnet lære om de norske vikingene og deres enorme prestasjoner. Tv-serien er dessverre over, men historien lever videre i den offisielle spilleautomaten som er utviklet av den svenske spillutvikleren NetEnt. Dessverre finnes det ikke norske spillutviklere som kan måle seg med hva de har skapt i Sverige, men det viktigste er at historien lever videre.

Vi har før omtalt automater som Viking RuneCraft fra Play’N GO, også de fra Sverige, og andre svenske spillutviklere som Yggdrasil har utviklet automater som Vikings Go Berzerk og Vikings Go to hell med stor suksess. Vikingene er i vinden igjen og det bør vi alle være stolte av.

Bli med Ragnar og Floki på tokt

Nesten 200 millioner mennesker fulgte ukentlig med på hva Floki, Bjørn, Lagertha og Ragnar foretok seg i Norge, England, Frankrike og andre land. Serien er av mange omtalt som episk og selv om de hadde tatt seg enkelte historiske “friheter”, var det en flott fortelling som belyste det som burde være en stolt tid innen norsk historie. NetEnt har de siste årene utviklet en rekke flotte automater basert på en rekke kjente merkenavn, men det er ingen enkel jobb å skulle gjøre heder på en tv-serie som samlet millioner av mennesker over hele verden foran TV-en hver uke.

NetEnt står bak automater som Guns N Roses (årets beste automat 2016), The Phantom’s Curse, Jimi Hendrix og Jumanji, bare for å nevne noen få. Da Vikings ble lansert i 2018, var den selskapets tredje merkevare-automat samme året og de beviste fra første spinn at de var riktig spillutvikler for jobben.

Episk drama i ny drakt

Akkurat som tv-serien var gripende vakker og til tider brutal, er automaten med samme navn også det. Hjulene er i stor grad gjennomsiktige og grafisk sett er dette intet mindre enn et mesterverk. Symbolene er, i tillegg til vanlige 10, J, Q, K og A, gjort opp av seriens hovedpersoner Ragnar, Floki, Bjørn og Lagertha, i tillegg til en stor blodig V i gull. Symbolene av Ragnar, Floki, Bjørn og Lagertha kommer alle som vanlig symbol og såkalt stacked symbol, som gjør at de kan dekke hele hjulet. Fylt med flotte og blodige symboler, et rått lydbilde, brutalt herlige animasjoner og spesialfunksjoner som følges opp med brutale krigsrop, er denne automaten en sann nytelse å spille på.

Ulikt hva vikingene jaktet da de var ute på tokt, kan du ikke vinne de aller største jackpottene på Vikings-automaten, men lander du de riktige symbolene kan du se fram til gevinster på opptil 243 ganger innsatsen du spiller med. Så er du like uredd når du går i kamp som dine forfedre var, kan du komme hjem med store rikdommer.