NorgesPatriotene om Muhammed-karikaturen

I 2005 valgte danske Jyllands-Posten å publisere en karikaturtegning av den Islamske profeten Muhammed. Dette førte til en voldsom debatt om ytringsfrihet og blasfemi, og spenningen ble stor mellom vestlige land og den muslimske verden. Her kan du lese om hva vi i NorgesPatriotene mener om denne saken.

Ytringsfrihet

I Danmark, såvel som i Norge og andre vestlige land, har vi noe som heter ytringsfrihet. Dette er en av grunnpilarene i et demokratisk og velfungerende samfunn, og noe vi må kjempe for å bevare. Ytringsfrihet betyr rett og slett at man kan si hva man vil, uten å bli sensurert, og det er noe den muslimske verden rett og slett må godta. Her har vi våre egne lover og regler, tilpasset vårt samfunn, og her er det vi som bestemmer. At de har sine lover og regler er greit nok, men de gjelder ikke her. Vi i NP syns det er ganske pinglete av norske medier å ikke trykke disse tegningene. Ja, de er bare tegninger, og det er langt fra ulovlig. Flere norske organisasjoner, som oss i NP og i SIAN, mener at i Norge må muslimer tåle ytringer som det ellers ville vært uproblematisk å fremsette mot enhver annen religion eller politisk ideologi. Norge har lange liberale tradisjoner, og vi er velsignet med å ha kommet dit hen at frimodige ytringer og satire over religiøs tro både i lovens og allmenn forstand betraktes som innenfor ytringsfrihetens rammer. SIAN arrangerte i den sammenheng sin egen karikatur-konkurranse, hvor folk ble oppfordret til å lage sine egne Muhammed-karikaturer. Dette førte selvsagt til en voldsom kritikk fra blodrød norske medier og politikere, men vi i NP er enige med SIAN om at å kjempe for ytringsfriheten er langt viktigere enn ta unødvendig hensyn til muslimers følelser.

Hvordan kan muslimer bli så opprørte av dette egentlig?

Hvordan kan muslimer bli så opprørte av dette egentlig? Det er jo bare en tegning av en person som ingen vet hvordan så ut likevel. Det blir som å lage en karikatur av en alien. Vi aner jo ikke hvordan en vesen fra en annen planet ser ut, så hvordan kan vi da tegne den “feil”? Vi syns at muslimene i denne saken blir altfor hårsåre. Da Dagbladet til slutt valgte å være modige og trykke denne tegningen, fikk de unødvendig mye kritikk. Ikke bare fikk de kritikk, norske muslimer protesterte ved å gå til streik. En rekke vanlige, hardtarbeidende nordmenn ble rammet da muslimer i Oslo taxi gikk til streik og krevde at Dagbladet skulle be om unnskyldning for denne “provokasjonen”. Er det noen som har lov til å bli provoserte her, så er oss Nordmenn. De som kommer til vårt land må kunne leve etter våre regler og normer. Tenk om Nordmenn hadde bosatt seg i et muslimsk land og krevd at staten hadde bygd kirker og at de skulle tilpasse seg oss og våre tradisjoner. Det hadde de neppe godtatt, så da burde vi kunne kreve at de godtar våre lover, og ytringsfriheten er en av våre viktigste.

Den gryende og usynlige snikislamiseringen

Vi i NP mener at dette er et typisk eksempel på den gryende og usynlige snikislamiseringen av Norge, og dette er noe vi er sterkt imot. Dette kan kun løses ved at vi stenger grensene for innvandring fra ikke-vestlige land, og samtidig sender hjem de som er her allerede. Dette er et klart signal om at muslimer verken ønsker eller vil integrere seg i det norske samfunnet, og hadde de fått det som de ville, hadde Norge som vi kjenner det i dag blitt erstattet med et diktatur med Sharia-lover. Vi kan ikke sitte stille og se på at det skjer, for Norge skal, og må, være for Nordmenn.